Bilindiği üzere Erzurum Atatürk Üniversitesi Açıköğretim fakültesi, artık öğrencilerine ders çalışmaları için basılı bir kaynak göndermiyor. Kağıt israfının önlenmesi için yapılan bu uygulama Ata Aöf Yeni Medya ve Gazetecilik gibi diğer bölümleri de kapsamaktadır. Yıllar önce yapılması gereken bu uygulamanın devamlı nitelikte olması gerektiğini düşünen öğrenciler olduğu gibi, üniversitenin basılı kaynak göndermesini isteyen öğrenciler de var. Ama şu an alınmış bir karar var ve bu karara göre öğrenciler kazandıkları bölüm ile ilgili kaynakları kendileri temin etmek zorundalar.
Açıköğretim Fakültesinde okuyan öğrencilerin büyük çoğunluğunun yaptığı uygulamadır, çıkmış sorulara bakmak. Ata Aöf Yeni Medya ve Gazetecilik çıkmış sorularıda, bu bölümü okuyanların büyük çoğunluğunun baktığı bir gerçek. Ata Aöf Yeni Medya ve Gazetecilik çıkmış sorulara bakmak bize, soru tarzları ile ilgili bilgi vermesinin yanı sıra öğreticidir de. Ve geçmişe baktığımızda, sorulan soruların tekrar tekrar sorulduğunu ya da çok benzer soruların sorulduğunu görüyoruz.
Ama bu ders çalışmak için yeterli midir? Bu tartışmaya açık bir konudur. Açıköğretim fakültelerini kazanıp okuyan öğrencilerin büyük bir kısmı herhangi bir işte çalışan ya da ev hanımı olan insanlardır. Ya da ülkemizde son yıllarda oldukça popüler olan ikinci üniversite kapsamında okuyan öğrencilerdir. Ders çalışmak için yeterli zamanı bulamayan bu kesim, ders kitabı ya da ders özetlerinden çalışmak yerine çıkmış soruları çözerek çalışmayı tercih ederler.
Çıkmış sorulardan çalışıyorsak eğer şunu unutmayalım. Yanlış cevabı verdiğimiz sorunun doğrusuna bakalım ve neden doğru olduğunu araştıralım. Çünkü araştırma yapmaz isek tam bir öğrenme gerçekleşmez ve o soruyu tekrar çözdüğümüzde tekrar yanlış yaparız. Buda sınavda başarılı olmamızı engeller.
Etkin ve verimli bir çalışma istiyorsak, okuduğumuz bölümü gerçekten anlayarak, teorik olarak tüm bilgileri öğrenerek bitirmek istiyorsak yapacağımız uygulama şu olmalıdır. Ders çalışmak için zamanımız var ise, önce ders kitabından konuları çalışmalı, ardından kendimizi test etmek ve öğrenilen bilgileri pekiştirmek adına Ata Aöf Yeni Medya ve Gazetecilik çıkmış soruları çözmeliyiz. Ders çalışmak için yeterli zamanımız yok ise, konuları özetlenmiş şekilde hazırlanan ders özetlerinden çalışmalı, ardından öğrenilen bilgileri pekiştirmek ve ne kadar doğru öğrenme gerçekleşmiş bunu test etmek için Ata Aöf Yeni Medya ve Gazetecilik çıkmış soruları çözmeliyiz.
Bu sebeple Ata Aöf Yeni Medya ve Gazetecilik çıkmış soruları, ders kitaplarından ya da ders özetlerinden sonra bakmanızı tavsiye ediyorum. Ders kitapları ya da ders özetlerini okuyup anladıktan sonra çıkmış soruları çözmek, öğrenmeyi destekleyecek ve unutmamamızı sağlayacaktır. Konuyu anlayıp anlamadığımızı test edebileceğimiz ve soru tarzlarını görebileceğimiz bu çalışma tekniğini yerinde ve doğru kullanmamız en doğrusu olacaktır.
Sadece bir üniversite bitirmek için okumanın ne kadar doğru olabileceği de tartışmaya açık bir konudur. Okumak istediğimiz bölümü tercih etmeli ve doğru teknikleri kullanarak ders çalışmalı, tam öğrenmenin gerçekleşmesini sağlamalı ve mezun olduğumuzda bölümümüz ile ilgili tüm bilgilere hakim olmamız gerektiğini düşünüyorum.
Bütün bu uygulamaları yaptık diyelim. Der kitabı ya da ders özetlerinden çalıştık. Peki, nasıl ulaşabiliriz Ata Aöf Yeni Medya ve Gazetecilik çıkmış sorulara?
https://www.uzmanfotokopi.com adresinden Ata Aöf Yeni Medya ve Gazetecilik çıkmış sorularına kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Geçmiş yılların sorularından hazırlanan Ata Aöf Yeni Medya ve Gazetecilik çıkmış sorularını, sadece vize ve mezuniyet sınav soruları için, 2016 yılından sonrasını bulabilirisiniz. Çünkü 2016 yılından önce yapılan vize ve mezuniyet sınavları internet üzerinden online olarak yapılıyordu. Final ve bütünleme sınavı için, Ata Aöf Yeni Medya ve Gazetecilik çıkmış sorularına ise, 2013 yılından sonra yapılan sınavlar için bulabilirsiniz.