Ata Aöf’de okumaya karar verdiysek şunu unutmayalım. Üniversite hiçbir bölüm için ders kitabı vermiyor. Bu bence de çok yerinde bir karar. Sayfaları hiç açılmayan binlerce kitap her yıl çöplere atılıyor ve her yıl basımına devam ediliyordu. Devlet bu israfa dur demek için bu kararı aldı. Ve artık Açık Öğretim Fakültesi okumak isteyen öğrenciler ders kaynaklarını kendileri temin etmek zorunda kaldı. Bu Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Programı içinde geçerli bir uygulama. Ata Aöf Fotoğrafçılık ve Kameramanlık ders kitaplarına internet ortamından rahatlıkla ulaşabilirsiniz.
2013 yılında açılan Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Programına kayıt hakkını kazandık ve şimdi bu programda bulunan derslerin kitaplarına nasıl ulaşacağız? Ata Aöf Fotoğrafçılık ve Kameramanlık ders kitaplarına çalışarak nasıl başarılı olacağız? Bu soruların cevabını öğrenelim.
Ata Aöf Fotoğrafçılık ve Kameramanlık ders kitapları çalışmamızı ve bölümü çok kolay bitirmemizi sağlayacaktır. Ders kitabı olmayan bir derse çalışmamız ne kadar mümkün olabilir ki? Derslerin içeriklerine uygun bir şekilde hazırlanan Ata Aöf Fotoğrafçılık ve Kameramanlık ders kitaplarını, bölümde bulunan her ders için bulmamız mümkündür. Özellikle diğer bölümlerde de okutulan ortak dersler ile ilgili Ata Aöf Fotoğrafçılık ve Kameramanlık ders kitaplarına çok kolay ulaşabiliriz.
Eğer ders çalışmak için zamanımız var ise, ders kitabından çalışma yöntemi çok etkili olacaktır. Konunun anlaşılması için uzun uzun örneklerle anlatılan konular, grafikler ya da resimler bazı öğrencilerin kolay öğrenmesini sağlamaktadır.
Ders çalışma kaynağımızı ders kitabı olarak seçtiysek, zaman kaygımızı yok demektir. Bu yüzden düzenli bir programla çalışmak işimi kolaylaştırır. Kendimize bir ders programı hazırlayarak çalışmamızı düzenli ve keyifli bir hale getirebiliriz. Burada önemli olan sistemli çalışmaktır ve bu sistemi bozmamaktadır.
Dersi ders kitabından çalışmak uzun soluklu ve sitemli bir çalışma ile mümkün olabilir. Çalışmıyor, örgün bir yüksek öğrenim kurumunda okumuyor ya da evde ağır sorumluluklarımız yok ise, ders kitabından sitemli bir çalışma aynı zamanda öğrenciyi mutlu edecektir.
Bazı öğrenciler, konuyu detaylı olarak okumayı ve ilişkilendirerek anlamlandırmayı sever. Bu şekilde öğrenmesi daha kolay olur. 300-400 sayfalık, detaylı anlatım yapılarak yazılmış bir ders kitabı onu korkutmaz. Ders kitabını satır satır okur ve önemli yerlerin altını çizerek kendi notlarını kendisi tutar. Anlamadığı yeri tekrar tekrar okur. Bu sebeptendir ki, öğrencinin öğrenme stilini ve öğrenme kaynağını çok iyi belirlemesi gerekmektedir.
Ders kitaplarının şöyle bir avantajı vardır. Konunun anlaşılması için bol örneklere yer verilir. Ve ünitelerin sonunda hazırlanmış ünite sorularına fazlaca yer verilmiştir. Konuyu anlamayan bir öğrencinin verilen örneklerle anlaması daha kolay ve etkili olacaktır. Özellikle de üniteler sonrasında konuyu anlayıp anlamadığına dair çözülen sorulan öğrencinin sınava daha etkin hazırlanmasını sağlar.
Ata Aöf Fotoğrafçılık ve Kameramanlık ders kitapları, toplam 14 üniteden oluşmaktadır. Bu ünitelerden 7 si vizeden sorumlu olduğumuz ünitelerdir. Son 7 ünitesi ise, final sınavından sorumlu olduğumuz ünitelerdir. Ve unutmayalım ki sınavda sorulan soruların tamamı bu ders kitabının içinde bir yerlerde. Ata Aöf Fotoğrafçılık ve Kameramanlık ders kitaplarından sınava hazırlanmış bir öğrencinin sınavlardan başarısız olması düşünülemez. Ama en başta da dediğimiz gibi Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinin öğrencilerine ders kitabı gönderimi yapmadığını hatırlatalım. Çalışacağımız kaynak ders kitabı ise bunu kendimiz temin etmeliyiz.
https://www.uzmanfotokopi.com sitesinden Ata Aöf Fotoğrafçılık ve Kameramanlık ders kitaplarını temin edebilirsiniz. Tüm dersler için ayrı ayrı hazırlamış Ata Aöf Fotoğrafçılık ve Kameramanlık ders kitaplarının A4 ve A5 ciltli seçenekleri de mevcut.